600 gramů vařeného drůbežího masa, 100 gramů těstovin (široké nudle, fleky apod.), 4 střední pórky, 50 gramů šunky, 2 lžíce rostlinného tuku nebo oleje, 2 lžíce hladké mouky, 2dl kuřecího nebo krůtího vývaru, 2dl nízkotučného mléka, 50 gramů nakládaných feferonek, muškátový oříšek, mletý pepř, sůl.
Na oleji krátce osmažíme na kolečka nakrájený pórek, zaprášíme ho moukou, osolíme, opepříme a nastrouháme troch muškátového oříšku a za stálého míchání na mírném ohni zvolna vaříme než směs začne houstnout. Pak nádobu sejmeme z plochy a opět za stálého míchání přilijeme vývar a mléko. Uvedeme znovu do varu a vaříme asi 1 minutu. Pak přisypeme na kousky nakrájené maso, šunku a feferonky. Do vhodné nádoby na pečení pak nalijeme zhruba ½ takto připravené směsi, tu přikryjeme uvařenými horkými těstovinami a navrch dáme zbytek masové směsi. Nyní vše zapečeme.