Úvod > Recepty > Hlavní jídla / Pokrmy s masem > Jemný hovězí gulášek

Recept Jemný hovězí gulášek

Ingredience

Hovězí maso
žluté a červené papriky
rajčátka
malinko smetany nebo mléka
1-2 PL mouky / použila jsem celozrnnou /
cibule
5 stroužků čsneku
madarská paprika
sůl pepř
olej

Postup

Na oleji orestuji cibulku a přidám masíčko, když půstí štávu, tak na maso vsypu červenou papriku a promíchávám. Za chíli přidám trošku vody a nechám maso dusit. K měkkému masu přidám pokrájenou zeleninku a česnek a nechám ještě chvilku dusit. Chvilkami promíchávám a popřípadě přiliji vodu. Pakliže je vše měkké, přidám do guláše rozmíchanou mouku v mléce nebo smětaně, sůl a pepř a nechám povařit.

Ppdávat můžete s knedlíkem, bramborem těstovinkou, rýží či pečivem.

© 2007-2025 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk