Úvod > Recepty > Hlavní jídla / Pokrmy s masem > Sumec ve vinném těstíčku

Recept Sumec ve vinném těstíčku

Ingredience

Sumec
vejce
mouka / měla jsem celozrnnou /
malinko bílého vína / pakliže to není pro děti /
koření na ryby / mám z trhu přímo na ryby, ale když nemám používám směs z obchodu /
olej na smažení

Postup

Nafiletovanou rybku omyji, osolím, můžete opepřit. Do žloutků a do vína přidám mouku a vyšlahaný sníh. Když dělám rybku i pro malou, tak udělám nejprve těstíčko bez vína a obalím v něm sumce a posléze víno přidám a obaliji pro sebe. Alkohol se sice smažením i vařením vypaří, ale jistota je jistota...

Takto obaleného sumečka orestuji z obou stran. Podávala jsem s kaší a zeleninkou.

© 2007-2025 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk