Úvod > Recepty > Hlavní jídla / Pokrmy s masem > Pečená svíčková omáčka

Recept Pečená svíčková omáčka

Ingredience

kousek masa (vepřové bez kosti či hovězí)
kořenová zelenina (mrkev,celer,petržel)
4 kuličky pepře
4 kuličky nového koření
4 bobkové listy
sůl
pol.mouka
1 smatana 250ml
zeleninový bujon

Postup

Do zapekacího pekáče dám trochu oleje a vody,kořenovou zeleninu,může být bud nastrouhaná nebo nakrájená.Maso osolím a položím na zeleninu.Peču v troubě dokud není maso hotové. Pak maso vyjmu,pepř a nové koření s bobkovým listem vyndám a vyhodím.Zeleninu přendám do hrnce,kde ji rozmixuju a pak doleju vodu.Přidám zeleninový bujon,ve smetaně rozmíchám mouku a zahustím omajdu (když začne trochu vařit).Nechám to povařit,maso nakrájím na plátky a vložím do omajdy.A hotovo.

Poznámka

Podávají se k tomu knedle,ale mi ji milujem s těstovinami.

© 2007-2025 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk