Úvod > Recepty > Hlavní jídla / Pokrmy s masem > Svíčková na smetaně

Recept Svíčková na smetaně

Ingredience

hovězí maso
celý pepř
nové koření
bobkový list
sůl
mletý pepř
cibule
mrkev
petržel
celer
citronová šťáva
máslo
smetana
hladká mouka

Postup

Maso očistíme, osolíme, opepříme a vložíme do hrce. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a zeleninu, celý pepř, nové koření, bobkový list a kousek másla. Zalijeme vodou a dusíme v papiňáku do měkka (asi 40 minut).

Maso vyjmeme a vybereme koření. Zeleninu ve vývaru rozmixujeme. Potom přilijeme smetanu a zahustíme moukou. Jemně povaříme a dochutíme. Maso nakrájíme na plátky a před podáváním ještě vložíme do omáčky a necháme omáčku projít varem.

Podáváme s houskovým knedlíkem, citronem, šlehačkou a brusinkami.

© 2007-2025 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk