Brambory
Polohrubá mouka
Sůl
Vajíčka
Uzené maso
Kysané zelí
Kmín,ocet,cukr
Brambory si nastrouháme na jemno a přidáme vajíčka s moukou, osolíme a pořádně promícháme, těsto by nemělo být řídké. Uvaříme si v hrnci vodu, pořádně osolíme a přes síto na halušky, mačkáme těsto. Halušky vaříme 5 - 8 minut se sítem je přecedíme a dáme zvlášť do mísy, když máme všechny halušky hotové přelijeme je ve studené vodě.
Uzené maso si dáme vařit ještě dříve než připravujeme halušky a vaříme hodně do měkka. Zelíčko si uděláme na sladko, ale jen trošku. Povaříme si ho s kmínem, aby nebylo tvrdé a nakonec přidáme sůl, ocet a cukr.
Všechny ingredience smícháme dohromady.