5 vajec
150g cukru moučka
150g polohrubé mouky
5 lžic oleje
1/2 kypřícího prášku do pečiva
trochu horké vody
1 máslo
1 vanilkový cukr
cukr moučka dle chuti
300 ml mléka
čokoládový pudink
Ušlehala jsem sníh z bílků, přimíchala jsem žloutky, cukr, olej a horkou vodu a dále jsem šlehala. Nakonec jsem přimíchala mouku s kypřícím práškem. Těsto jsem vylila na plech vyložený pečícím papírem. Pekla jsem v troubě předehřáté na 170 stupňů asi 15 minut.
Uvařila jsem si hustší čokoládový pudink, použila jsem zn. Doktor Oetker Hořká čokoláda s bohatou čokoládovou chutí a s obsahem kousíčků hořké čokolády. Až pudink vychladl, vytvořila jsem krém smícháním s máslem a vanilkovým cukrem.
Upečený korpus jsem rozpůlila, jednu polovinu jsem natřela krémem, druhou na krém přiklopila. Odkrojila jsem konce korpusu, aby se moučník pěkně zarovnal a vršek i strany jsem potřela zbytkem krému.
Moučník jsem dala na chvíli do ledničky, aby krém trochu ztuhl.
Manžel i dcerka si pochutnali.