Úvod > Recepty > Polévky > Gulášovka z vařeného masa

Recept Gulášovka z vařeného masa

Ingredience

maso na polévku - hovězí
polévkové koření
červená paprika
brambory
polévková zelenina
sůl
kmín
pepř
cibule
česnek
hladká mouka
olej
rajský protlak
zelená petrželka
majoránka

Postup

Maso dáme vařit s kořením a polévkovou zeleninou. Když je měkké vyndáme jej a umeleme.

Cibuli nakrájíme na kousky osmahneme na oleji a přidáme česnek a namleté maso, orestujeme, posypeme červenou paprikou a zalijeme vývarem.Přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme, zeleninu nakrájíme nebo namačkáme.

Zahustíme jíškou.

Nakonec přídáme rajský protlak, provaříme a dle chuti dochutíme. Přidáme zelenou petrželku a majoránku a odstavíme z varu.

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk