Recept Rýžový nákyp

Ingredience

150g rýže
7,5 dl mléka
20g krystal.cukru
špetka soli
70g másla
4 vejce
citr.kůra
vanil.cukr
500g vypeckovaných třešní (kompot)
máslo a strouhanka na vymazání pekáče

Postup

Spařenou rýži uvařím do měkka v mléce,do kterého sem přidala sůl,máslo a vanil.cukr.Vejce si rozdělím na žloutky a bílky, z bílků šlehám sníh a žloutky utřu s cukrem a citr.kůrou.

Uvařenou rýži necháme schladnout.Mezi tím si připravím pekáč - vymažu ho máslem a vysypu strouhankou. Do vychladlé rýže zamíchám utřené žloutky a 3/4 sněhu z bílků. Pak polovinu dám do pekáče,na to ovoce a druhou půlku rýže (nebo to ovoce můžete do té rýže zamíchat). Zbytek sněho rozetřu navrch a pak peču v troubě na 180°C asi 20-25min

Poznámka

Dá se použít jaké-koli ovoce,máme to vyzkoušené i s rybízem, ale pak bych dala více cukru - asi místo 20g tak 60g. Těch 20g bylo málo :-)

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk