Recept Žebírka a nočky

Ingredience

Žebírka vepřová
3 lžíce medu
grilovací koření
1 velká cibule
sádlo

Noky:
300g brambor
100g hrubé mouky
50g dětské krupice
sůl
1 vejce
mouka na vál

Postup

Žebírka nechám v celku,porcuju až upečená.Med rozpustím a potřu tím maso,posypu gril.kořením,do pekáče dám sádlo a nahrubo nakrájenou cibuly. Peču v troubě horkým vzduchem na 200° dokud maso neodpadává od kosti.

Noky:

Ve slupce uvařené brambory oloupu a nechám do druhého dne vychladit.Potom je jemně nastrouhám,přidám ostatní ingredience a vypracuju těsto.Pak z těsta tvaruju v rukách kuličky,které pak zmáčknu dezertní vidličkou.

V hrnci si přivedu k varu osolenou vodu a do ní pak vkládám nočky.Vařím je cca 10-15min / dle velikosti noků. Promíchávám aby se nelepili k sobě a ke dnu hrnce.

Poznámka

Jako příloha je dobrý okurkový salát.

© 2007-2025 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk