Žebírka vepřová
3 lžíce medu
grilovací koření
1 velká cibule
sádlo
Noky:
300g brambor
100g hrubé mouky
50g dětské krupice
sůl
1 vejce
mouka na vál
Žebírka nechám v celku,porcuju až upečená.Med rozpustím a potřu tím maso,posypu gril.kořením,do pekáče dám sádlo a nahrubo nakrájenou cibuly. Peču v troubě horkým vzduchem na 200° dokud maso neodpadává od kosti.
Noky:
Ve slupce uvařené brambory oloupu a nechám do druhého dne vychladit.Potom je jemně nastrouhám,přidám ostatní ingredience a vypracuju těsto.Pak z těsta tvaruju v rukách kuličky,které pak zmáčknu dezertní vidličkou.
V hrnci si přivedu k varu osolenou vodu a do ní pak vkládám nočky.Vařím je cca 10-15min / dle velikosti noků. Promíchávám aby se nelepili k sobě a ke dnu hrnce.
Jako příloha je dobrý okurkový salát.