2kg vepřového bůčku
sůl
kmín
česnek.
Nádivka:
250 g mletého vepř. masa
100 g slaniny
1 párek
4 vejce
2 rohlíky
1/2 šálku mléka
po špetce muškátového květu a pepře
sůl
Do očistěného bůčku prořízneme otvor, osolíme, potřeme česnekem a posypeme kmínem. Na pánvi rozškaříme pokrájenou slaninu, vložíme na kolečka nakrájený párek, zalijeme 2 vejci a necháme srazit.
Smaženici vmícháme do mletého masa, přidáme pokrájené rohlíky rozmočené v mléce, 2 syrová vejce, sůl a koření. Důkladně promícháme a nádivkou naplníme otvor v bůčku. Potom otvor zašijeme, aby nádivka nevytékala, bůček položíme na pekáč, podlijeme trochou vody a za občasného podlití a přelití vypečenou šťávou pečeme asi 2 hodiny dozlatova.
Já podávala s opečenými novými brambůrkami