Úvod > Recepty > Hlavní jídla / Pokrmy s masem > Plněný vepřový bůček

Recept Plněný vepřový bůček

Ingredience

2kg vepřového bůčku
sůl
kmín
česnek.
Nádivka:
250 g mletého vepř. masa
100 g slaniny
1 párek
4 vejce
2 rohlíky
1/2 šálku mléka
po špetce muškátového květu a pepře
sůl

Postup

Do očistěného bůčku prořízneme otvor, osolíme, potřeme česnekem a posypeme kmínem. Na pánvi rozškaříme pokrájenou slaninu, vložíme na kolečka nakrájený párek, zalijeme 2 vejci a necháme srazit.

Smaženici vmícháme do mletého masa, přidáme pokrájené rohlíky rozmočené v mléce, 2 syrová vejce, sůl a koření. Důkladně promícháme a nádivkou naplníme otvor v bůčku. Potom otvor zašijeme, aby nádivka nevytékala, bůček položíme na pekáč, podlijeme trochou vody a za občasného podlití a přelití vypečenou šťávou pečeme asi 2 hodiny dozlatova.

Poznámka

Já podávala s opečenými novými brambůrkami

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk