Úvod > Recepty > Hlavní jídla / Pokrmy s masem > Králičí kýta s houbovou omáčkou

Recept Králičí kýta s houbovou omáčkou

Ingredience

vykostěné králičí maso z kýty
1 cibule
hrst sušených hub
máslo
olej
mletý kmín
sůl
smetana na vaření
zakysaná smetana
špaldová mouka

Postup

Předem jsem si houby namočila do vody.

Cibuli jsem nakrájela na drobno a orestovala na pánvi s kapkou oleje a máslem, pak jsem přidala maso nakrájené na kousky a posypala kmínem, nechala jsem maso dusit, dokud se povrch nezatáhl a nezbělel asi 10 minut.

Pak jsem do pánve přisypala okapané houby a dusila dalších asi 10 minut. Pak jsem přilila horkou vodu a vařila jsem vše, dokud nebyly houby a maso měkké.

Přilila jsem smetanu na vaření a 2 lžíce zakysané smetany. Na zahuštění jsem si rozkvedlala v hrníčku několik lžic špaldové mouky ve vodě a vmíchala jsem tuto kašičku do omáčky a ještě chvíli povařila.

Nakonec jsem ještě dochutila solí.
Podávala jsem s knedlíkem.

© 2007-2025 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk