vykostěné králičí maso z kýty
1 cibule
hrst sušených hub
máslo
olej
mletý kmín
sůl
smetana na vaření
zakysaná smetana
špaldová mouka
Předem jsem si houby namočila do vody.
Cibuli jsem nakrájela na drobno a orestovala na pánvi s kapkou oleje a máslem, pak jsem přidala maso nakrájené na kousky a posypala kmínem, nechala jsem maso dusit, dokud se povrch nezatáhl a nezbělel asi 10 minut.
Pak jsem do pánve přisypala okapané houby a dusila dalších asi 10 minut. Pak jsem přilila horkou vodu a vařila jsem vše, dokud nebyly houby a maso měkké.
Přilila jsem smetanu na vaření a 2 lžíce zakysané smetany. Na zahuštění jsem si rozkvedlala v hrníčku několik lžic špaldové mouky ve vodě a vmíchala jsem tuto kašičku do omáčky a ještě chvíli povařila.
Nakonec jsem ještě dochutila solí.
Podávala jsem s knedlíkem.