3 a půl hrnku polohrubé mouky,
1 vejce,
1 hrnek světlého piva,
1 lžičku soli,
1 lžíci mléka,3/4 kostky droždí,
50-70 ml oleje,
hrubá sůl, kmín na posypání,
Z vlažného piva a droždí si uděláme kvásek. V míse smícháme prosátou mouku se solí, přidáme kvásek, olej, žloutek a vypracujeme těsto. Já musela přidat o trochu piva a oleje víc. Těsto necháme vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 10 stejných kousků. Vypracujeme malé bochánky, které rozválíme na malé placky. Placky srolujeme na rohlíky, potřeme rozšlehaným bílkem s mlékem a posypeme solí a kmínem. Necháme ještě asi 10 min. kynout na plechu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C dozlatova.