Recept Perníčky

Ingredience

400g prosáté hladké mouky
140g prosátého moučkového cukru
2 lžíce tekutého medu
60g rozpuštěného tuku (nejlépe máslo)
1 lžíce sody
2 vejce
1 lžíce koření do perníku
1/2 lžičky skořice
kakao podle barvy
žloutek na potírání
POLEVA:
bílek
100g moučkového cukru
citronová šťáva

Postup

Všechny suroviny postupně smícháme a vypracujeme těsto, které necháme minimálně jeden den odležet v chladu.

Poté vyvalíme plát cca. 2-3mm široký a vykrájíme požadované tvary. Při válení moc nepodsypávejte mouku, aby nebyly perníčky tvrdé. Vykrájené tvary dáme na plech, potřeme vodou a vložíme do trouby. Pečeme cca.2 minuty na 180°, pak 5 minut na 150°. Ihned po vyjmutí z trouby potřeme perníčky žloutkem, aby byly lesklé.

Polevou zdobíme až cca. za dva dny.

Bílek vyšleháme s prosátým cukrem a trochou citronové šťávy.

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk