vepřové plátky
sůl
tymián
plátkový sýr
špenát (čerstvý nebo mražený)
hermelín
máslo
cibule
limetka nebe citrón
Vepřové plátky naklepeme a z obou stran osolíme. Plátky posypeme tymiánem a položíme na ně plátkový sýr, čerstvý špenát a kousek hermelínu. Pokud máme špenát mražený, je lepší ho pro snadnější balení rozmrazit (podusit). Plátky zabalíme a zajistíme provázkem nebo párátkem.
V pekáčku na másle zpěníme na jemno nakrájenou cibulku. Do pekáčku s cibulkou vložíme plátky a pokapeme je limetkovou (citrónovou) šťávou. Vložíme do předehřáté trouby (200 °C) a pečeme nejprve přikryté přibližně 10 - 15 minut, pak ještě asi 10 minut odkryté.
Jako přílohu můžeme dát brambory nebo bramborovou kaši.