Brambory
Hermelín
Strouhanka
Vajíčka
Olej
grilovací koření
Na Americké Brambory:
Brambory si umyjeme necháme na nich šlupku. Nakrájíme na větší kousky nemusí být stejné.A uvaříme (nesmí se rozvařit ani být měkké)!!.
Potom scedíme dáme na pánev na rozehřátý prudký olej.
Přidáme grilovací koření nemusíme s ním šetřit.
A osmahneme do hněda aby byli brambůrky křupavé. Nejlépe otáčíme po jedné.
Hermelín:
Hermelínek obalíme ve vajíčku a strouhance nejlépe 3-4 krát po sobě.
Necháme alespon 5 minut odležet.
A osmažíme zase zprudka na oleji.
Brambory se mohou dát i do pekáče do trouby a není to tak pracné.
Pro lepší chut hermelínu můžeme přidat do vajíčka místo soli také grilovací koření. Je to pikantní a velice chutné.
Doporučuji obalovat ve strouhance ze starých rohlíků. Kterou si uděláte doma.
I děti milují =) Samozřejmě ty větší=)