Recept Segedín

Ingredience

1/2 kg libového bůčku
1 cibule
olej
1 balíček kysaného zelí
cukr
sůl
pepř
červená paprika mletá
hladká mouka
šlehačka

Postup

Cibuli nakrájíme na kousíčky a dáme smažit, poté přidáme na kousky nakrájené maso a osmažíme. Když má zlatavou barvu, přidáme červenou papriku a orestujeme. Zalejeme vodou a necháme vařit.

Když je maso měkké přidáme zcezené zelí. Osolíme, opepříme a dle chuti přisladíme. Necháme povařit.

Nakonec nalijeme rozdílku a necháme cca 3 minuty povařit, pak přilejeme šlehačku, necháme projít varem a odstavíme.

Poznámka

rozdílka - rozmíchaná hladká mouka se studenou vodou. Pozor při nalévání do jídla stále mícháme aby neudělala hrudky.

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk