cca 500 g vepřové kýty
4-6 ks paprik (můžou být i různé barvy)
4-6 ks rajčat (nebo
4-6 ks větších žampionů
1 cibule
olej
cca 500 ml červeného vína
2 kuličky černého celého pepře
2 kuličky nového koření
2 bobkové listy
1 ks hovězího bujónu
mletý pepř
sůl
hladká mouka
4 stroužky česneku
Oloupeme česnek a rozmačkáme, vepřovou kýtu nakrájíme na menší proužky, osolíme, opepříme, smícháme s česnekem, přidáme trochu oleje a hladkou mouku. To všechno zamícháme. Takto naložené maso je lepší nechat chvíli odležet.
Na oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme maso a chvíli necháme opéct. Zalijeme trochou červeného vína, přidáme koření a necháme maso dusit do poloměkka.
Pak přidáme papriky nakrájené na proužky a žampiony. Všechno dusíme spolu. Občas podléváme červeným vínem.
Nakonec přidáme rajčata nebo rajský protlak. Dosolíme dle chuti.
Jako příloha je vhodná rýže, těstoviny, vařené nebo pečené brambory.