Úvod > Recepty > Polévky > Vývar s domácími nudlemi

Recept Vývar s domácími nudlemi

Ingredience

Vývar:
maso (kuřecí, vepřové nebo hovězí)
cibule
máslo
sůl
majoránka
pepř

Nudle:
100 g hrubé mouky
1 vejce
1 lžička vody
sůl
mouka na podsypávání

Postup

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. V kastrůlku na másle zpěníme cibulku a zalijeme přibližně litrem vody, osolíme a okořeníme. Vložíme celé maso. Vaříme, dokud maso nezměkne.

Na vál nasypeme prosátou mouku. V hromádce uděláme důlek. Do důlku rozklepneme vejce, nalijeme lžičku vody a přidáme špetku soli. Rukama zhotovíme těsto. Těsto rozválíme na slabou placku. Nezapomínáme podsypávat moukou, aby se nepřilepilo. Placku necháme 10 minut schnout z jedné strany (nejlépe na utěrce přes židli), pak 10 minut na druhé straně. Placku vrátíme na vál a rozkrájíme ji na pásy široké přibližně 5 - 10 cm (to bude délka nudlí). Pásy dáme na sebe a nožem ukrajujeme nudle. Hotové nudle ještě na vále rozprostřeme, aby doschly.

Maso z vývaru vyndáme a nakrájíme na kousky. Vývar můžeme přecedit. Kousky masa a nudle dáme do vývaru a ještě chvíli povaříme.

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk