Úvod > Recepty > Hlavní jídla / Pokrmy s masem > Moravský vrabec se zelím

Recept Moravský vrabec se zelím

Ingredience

Bramborový knedlík
-uvařené brambory ve šlupce
-hrubá mouka
-sůl
-vajíčko

vepřové maso
kysané zelí
kmín
sůl
cukr

Postup

Uvaříme si brambory ve šlupce. Poté je nastrouháme na jemno, smícháme s vajíčkem, trochou soli a hrubou moukou. Uděláme vláčné těsto, s kterého vytvarujeme knedlík. Ten uvaříme ve vařící, osolené vodě.

Maso nakrájíme na kousíčky, dáme na pekáček, osolíme, okmínujeme, zalijeme vodou a pečeme.

Zelí podlijeme trochou vody a povaříme. Nakonec dle chuti přisladíme.

© 2007-2025 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk