Úvod > Recepty > Polévky > Žebrácká polévka

Recept Žebrácká polévka

Ingredience

kůrky z chleba
anglická slanina - nemusí být
polévkové koření
sůl
pepř
nastrouhaný sýr
mléko (smetana)
sůl
zelená petrželka
cibule

Postup

Osmažíme si cibuli a pak na ní dáme smažit kůrky od chleba, pozor mícháme rádo se připaluje, pak zalijeme vodou a vaříme, občas mícháme aby se nám chleba nepřichytil ke dnu. Poté ochutíme polévkovým kořením, případně solí.

Nakonec přidáme nakrájenou anglickou slaninu nebo strouhaný sýr a zelenou petrželku a krátce povaříme.

Můžeme zalít mlékem nebo smetanou.

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk