Úvod > Recepty > Hlavní jídla / Pokrmy s masem > Vepřové na žampionech

Recept Vepřové na žampionech

Ingredience

vepřové maso v celku (třeba plec bez kosti)
cibule
žampiony
tuk
sůl
kmín
mouka
smetana na vaření
2 vejce vařená natvrdo

Postup

Pekáč vymežeme tukem, na dno dáme cibuli nakrájenou na kostky, na plátky nakrájené žampiony a pak prosolené vepřové maso posypané kmínem.

Podlejeme vodou a dáme do trouby péct na cca 200°C do změknutí.

Potom maso vyjmeme, do směsi přidáme vejce vařená natvrdo, podle potřeby přidáme vodu a zahustíme smetanou na vaření s hladkou moukou.

© 2007-2025 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk