půl kg vepřového masa
půl kg kapusty
sůl, pepř, hl. mouka na zahuštění
kmín
cibulka
osmahnem cibulku do zlatova, jako na každý základ omáčky, vepř. maso nakrájíme na malé kousky, osolíme, přidáme k cibulce, necháme zatáhnout.
kapustu si nakrájíme na kousky, přidáme k masu. Bude toho plný hrnec, ale kapusta se dusí celou dobu s masem, takže o dvě třetiny ubude.
Přidáme trochu kmínu, sůl dle chuti, a dusíme do změknutí masa. Dle potřeby podléváme vodou.
Když je masko udušené připravíme si hladkou mouku se studenou vodou, rozkvrdláme a zahustíme. Né moc, už tak je to husté.
Jako příloha jsou brambory.
Nevypadá to příliš luxusně, ale i pro mého manžela, který nemusí taková jídla je to pochoutka.
Pro dětičky výborné.