Úvod > Recepty > Hlavní jídla / Pokrmy s masem > Španělský ptáček

Recept Španělský ptáček

Ingredience

vepřový plátek
párek
vařené vajíčko
kyselá okurka
hladká mouka
smetana
plnotučná hořčice
grilovací koření
sůl, pepř
olej
cibule

Postup

Maso si naklepeme,posypeme grilovacím kořením, osolíme opepříme, natřeme hořčicí, poklademe párkem, vajíčkem a okurkou, zabalíme a obalíme nití, aby se nám "ptáček" nerozbalil.

Osmažíme do zlatava na oleji.

Cibuli osmažíme na oleji, přidáme maso a zalijeme vodou, dusíme do měkka.Dle chuti přisolíme.

Pak zalijeme rozdílkou a nakonec přilejeme smetanu. Krátce povaříme.

Podáváme z rýží.

© 2007-2025 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk