Úvod > Recepty > Hlavní jídla / Pokrmy s masem > Segedínský guláš

Recept Segedínský guláš

Ingredience

Vepřové maso - 500g
Kysané zelí - 750g
Cibule - 120g
Mletá paprika - 4 lžičky
Mletý kmín - 1 lžička
Mletý pepř
Sůl
Bobkový list - 4ks
Kysaná smetana - 200g

Postup

Maso nakrájíme na kostky, cibuli nahrubo. Obojí vložíme do kastrolu, přidáme sůl, pepř, papriku, kmín. Zamícháme, aby bylo maso obalené směsí, přidáme kysané zelí i s nálevem, opět promícháme. Směs zalijeme vodou cca. do poloviny a nahoru položíme bobkový list. Přikryjeme poklicí a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 200°C 15 minut, poté snížíme výkon na 150°C a pečeme 1,5 hodiny. Vyjmeme z trouby, přimícháme kysanou smetanu a podáváme s knedlíkem.

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk