1kg hl. mouky
1 lžíce kmínu
1 lžíce octu
1-1/2 lžíce soli
1 1/2 balíčku čerstvých kvasnic
1 krajíček starého chleba nastrouhat do mouky,udělat důlek,přidat kvásek,do kvásku lžíci octu,poté ostatní suroviny + vodu(tolik,aby bylo těsto tuhší)dáte vykynout těsto do ošatky,či mísy a pak jej přendáte na pomoučený(né vymazaný )plech.Uděláte úzkou šišku,necháte ještě chvilku vykynout a pak dáte do trouby na 200-210°C v předehřáté troubě pečete +- 1hodinu,jak chléb udělá kůrečku(světle hnědou)(cca 10 minut před dopečením),vyndáte jej z trouby a potřete ho směsí vody a soli a dáte zpět dopéct do trouby. Po upečení zabalíte chléb na 1 hodinu do utěrky,udrží si měkkost)
A to je vše :-) Nic těžkého. Těsto můžete vymíchat v pekárně pokud máte,nebo v míse,,to už je na vás,kdyby se vám nepodařilo tuhší,tak to nevadí,vykyne pěkně i tak :-)
Přeji všem dobrou chuť!!!!
Hanička Piškulová
Chléb je opravdu výborný,hlavní je,že víte,co v něm je,je to velice jednoduchý recept a kdo ho ochutnáte,tak už kupovaný nebudete chtít :-)
Hlavně vychytejte tu správnou mouku,koupili jsme jinou,než když jsme ho dělali poprvé a hned byl rozdíl...takže vychytejte jednu,s kterou ho budete péct a bude vám moooc chutnat! :-)