Úvod > Recepty > Hlavní jídla / Pokrmy s masem > Vepřové plátky na bazalce

Recept Vepřové plátky na bazalce

Ingredience

6 plátku z vepřové kýty
2 veliké cibule
5 stroužků českého česneku
sůl,pepř,bazalka,slad.paprika
olej
vývar z kostí (z té kýty)
škrob na masitá jídla

Postup

Plátky naklepeme,osolíme,opepříme,posypeme slad.paprikou. Poklademe na plech,ve které je olej.Koření opakujeme,pak přidáme ještě bazalku a nešetříme.Nakonec nakrájíme česnek a cibuly na větší kousky.Podlejem trochou vývarua dáme do trouby na 180° a pečeme a otáčíme dokud není maso hotové.Případně můžeme ještě podlévat při pečení vývarem.

Když je maso hotové,tak plátky vyndáme.Šťávu z masa s cibulý a česnekem přelijeme do hrnce,nalijeme zbytek vývaru a tyčovým mixerem rozmixujeme.Škrob rozmícháme ve vodě a nalijeme do hrnce,vše povaříme a případně dochutíme dle vlastních buněk :-)

Poznámka

Výborné s těstovinami,ale přítel a náš nejmenší si to dali s brambory a taky to nebylo špatné.

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk