Recept Špagety Bolognese

Ingredience

500g mletého masa
1 hlavička česneku
2 rajské protlaky
1 malá kečup
sůl
pepř
oregano
bazalka
tymián
0,5kg cibule

Postup

Příprava této omáčky na špagety nebo jakékoliv těstoviny je opravdu velmi jednoduchá.

Nejprve si nakrájíme cibulku na jemno a necháme do růžova orestovat v hrnci na tuku. Až budeme mít takto upravenou cibulku tak přidáme tak na 0.5 minuty česnek nakrájený na plátky a vložíme mleté maso, které rovnou ochutíme solí a pepřem a necháme restovat do měkka.

Poté maso s cibulkou a česnekem zalijeme rajským protlakem, kečupem a vzápětí dodáme zbylé koření. Tudíž oregano, bazalku a tymián kterého stačí jen špetka, aby svou výraznou chutí nepřebil ostatní chutě a vůně.

Necháme provařit ochutíme, popřípadě dodáme kečup nebo trošku zahustíme amerikou nebo tmavou jíškou.

© 2007-2025 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk