Úvod > Recepty > Hlavní jídla / Pokrmy s masem > Kýta na lilku, cuketě a jiné zelenině

Recept Kýta na lilku, cuketě a jiné zelenině

Ingredience

Vepřová kýta cca 400g
2 střední lilky
1 menší cuketa
1 velká mrkev
2 rajčata
cibule
olivový olej
špetka soli
bylinkové koření

Postup

Na pánvi Vok rozehřeji oliváč a na něm usmažím cibulku. Na osmaženou cibulku vhodím omytou a pokrájenou kýtu bez kosti. Pár minut restuji. Mezitím jsem dala lilek a cuketu / omyté neoloupané, potřené olivovým olejem / do trouby na 180°C. Po asi 15 minutách jsem vše z trouby vyndala a oloupala. Nakrájela jsem na kostičky včetně mrkve a rajčátek. K masu jsem přihodila mrkev a po chvíli cuketu a lilky a nechala jsem dusit. Malinko jsem směs okořenila a mírně podlila. Na úplný závěr jsem přidala rajčátka.

Směs jsem podávala s rýží Parboiled.

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk