Úvod > Recepty > Hlavní jídla / Pokrmy s masem > Smetanové fazolky s kukuřicí a brambory

Recept Smetanové fazolky s kukuřicí a brambory

Ingredience

Kuřecí prsa
Fazolové lusky
Kukuřice
Cibule
Anglická slanina
Nové brambůrky
Máslo
Zakysaná smetana
Sůl
Pepř
Koření na čínu

Postup

Fazolové lusky si umyjeme a necháme okapat. Kuřecí maso si nakrájíme a dáme smažit na máslo. Když začíná být měkoučké, přidáme fazolové lusky, kukuřici. Vše necháme povařit.

Mezitím si nakrájíme cibulku a osmahneme do zlatova, přidáme nakrájenou anglickou slaninu a smažíme, vše nakonec smícháme do kuřecí směsi a okořeníme podle chuti. Podlijeme zakysanou smetanou a dál už nevaříme.

Nové brambůrky si kartáčkem očistíme a umyté dáme vařit, osolíme je. Když jsou měkké vyndáme je jako přílohu.

Poznámka

Je to vynikající mňaminka máme raději ostřejší.

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk