1 kg vepřového bůčku
sůl,mletý kmín
česnek (1 hlavička)
sušený česnek (koření)
sl.paprika
2 velké cibule
2 kg brambor
Vezmu si maso a osolím ho.Česnek nakrájený nakousky pomocí nože vpichuju do masa - cca 2 stroužky.Zbytek s cibulý nakrájenou na hrubo posypu okolo masa a na maso,posypu to nakonec mletým kmínem.Peču v troubě na 220°.Jo a ještě ho trošku podleju,ale ne moc,maso pustí dost šťávy.
Připravým si brambory.Oloupu a nakrájím na plátky tenké asi 0,5cm,dám do mísy,osolím,přidám sl.papriku a sušený česnek, zakapu olejem.Rukama promíchám a dám do ledničky.
Když je maso téměř hotové,nasypu kolem něj brambory a dám znovu péct.
Je to naprosto luxusní.Brambory mají chut od štávy z masa,nejsou suché.
Omlouvám se,že není více fotek,ale rychle to zmizelo.TÁTA MĚL VELKÝ HLAD :-))))