2 kusy pravé hovězí svíčkové cca po 200-250g / my moc velké neměli /
brambory
cherry rajčata
olej
Steaky se zakoupili již u řezníka, takže nebyla práce s krájením . Kdyby jste kupovali celou šálu, tak krájejte maso vždy přes vlákno / asi 2-2,5 cm / nikdy naopak, nejde to ukrojit a už se mi stalo, že mi to strčili i restauraci :(
Biftourky nenaklepávejte paličkou na maso, jen je lehce poklepejte nebo spíše stlačte rukou.
Nä pečení by měla být dobrá pánev.litinová. Použili jsme steakovou.
Na pávni rozehřete olej nejlépe rostlinný. teplota by měla být vysoká- to je důležité.Do masa nepíchejte vidličkou.
Zatím se vám mohou dělat brambory v troubě nebo příloha jakou máte rádi...
Bifteky jsme dělali asi 2-3 minuty z každé strany -/ to bývá středně propečený/ na prudkém ohni a pak se ještě asi dvě minutky dodělá na mírnějším ohni - zajisté je také důležité, jak je silný ten steak.
Na pánvi se dělala i rajčátka.
Byla to mnamka:)
No, já spíše tentokráte koukala, jak maká někdo jiný :)