Úvod > Recepty > Hlavní jídla / Pokrmy s masem > Houbové kyselo z Pardubic

Recept Houbové kyselo z Pardubic

Ingredience

houby
Trochu mléka
kysaná smetana
ocet
cukr
kmín
sůl
vejce
máslo
pažitka (nemusí být)
hladká mouka

Postup

Houby očistíme a nakrájíme na kousky, dáme vařit do osolené vody s kmínem.

Cca po 15 min... přidáme rozdílku rozmíchanou v trochu mléka. Povaříme, přidáme smetanu, osladíme a necháme přejít varem.

Potom opatrně přiléváme ocet... pozor smetana musí přejít varem než se tam dá ocet, aby se nám kyselo nesrazilo.

Nakonec vmícháme vejce a pažitku a odstavíme.

Podáváme s vařenými bramborami.

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk