Uzená krkovice
Zelí
Pepř
Bobkový list
Nové koření
Kmín
Majoránka
Ocet
Cukr
Hladká mouka
Uzenou krkovici si rozpůlíme na půl a dáme vařit. Přidáme koření a pod poklicí vaříme alespoň dvě hodinky, aby bylo opravdu měkké.
Během té doby co se nám krkovice vaří si připravíme zelí.Dáme ho do hrnce. Posypeme kořením a podlijeme vodou. Zelí vaříme do měkka nejlépe hodinku. Vařím dokud se nevypaří voda. Když už zelí je skoro měkké a ještě tam troška vody zbude posypu zelí hladkou moukou, pořádně promíchám a nechám povařit, přidám pár lžic octa a cukru. Vše dělám podle chuti, aby bylo sladkokyselé.
Když máme vše uvařené podáváme z bramborovým knedlíkem.
Jídlo je v celku lehké není náročné na přípravu jen příprava jídla je trošku zdlouhavá.