Vepřová krkovice
Hříbek
Majoránka
Bobkový list
Pepř
Nové koření
Sůl
Tmavá jíška
Zakysaná smetana
Maso si dáme na 2 hodinky vařit, během jeho vaření, k masu přidáme všechno koření a dochutíme. Hříbek si očistíme a nakrájíme na plátky, asi půl hodinku před koncem vaření masa, dáme do vývaru nakrájený hříbek. Vaříme společně ještě asi tu půlhodinku. Potom si vyndáme maso, necháme ho vychladnout a vývar přecedíme přes síto, vyndáme hříbky a vrátíme je do vývaru. Dáme zpět vařit, přidáme zakysanou smetanu a necháme rozvařit. Potom vodním mixérem rozmixujeme do krému. Dáme zpět vařit a zahustíme jíškou. Když je už omáčka komplet hotová vrátíme zpět nakrájené maso na plátky.
Podáváme z těstovinami nebo rýží.