Těsto:
500 g polohrubé mouky
250 g másla
3 lžíce moučkového cukru
3 lžíce mléka
1 vejce
1 a půl prášku do pečiva
Náplň:
1,5 kg jablek
3 pudinky (nejlépe vanilkové)
10 lžic moučkového cukru
Připravíme těsto, které rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu těsta vyválíme na hladké mouce a vložíme na pečicí papír do pekáčku nebo na plech. Může se stát, že se bude těsto trhat. Nevadí, drobné úpravy na plechu jsou taky možné.
Mezitím zbavíme jablka jádřinců. Jablka se nemusí loupat, záleží na vás. Jablka nastrouháme na jemno a smícháme s práškovým pudinkem (nevaříme) a cukrem a naneseme rovnoměrně na těsto na plech.
Z druhé půlky těsta opět vyválíme placku a náplň přikryjeme. Potřeme vajíčkem (není nutné) a pečeme v (elektrické) troubě při teplotě 175 °C přibližně 40 minut. Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.