6 pálivých paprik
mlété maso cca 0,5kg
3 menší cibulky
sůl,pepř,5 kuliček nového koření
2-3 bobkové listy
150ml kečup
1 velký rajský protlak
rýže
smetana + hl.mouka
Nejprve si dám mleté maso do mísy,přidám asi půl hrníčku rýže,osolím,přidám pepř a najemno nasekanou jednu cibulku. Vše důkladně promíchám.Papriky - odříznu vršek,vyklepu zrníčka.Papriky naplním masovou směsí.
V hrnci spěním 2 nakrájené cibulky,pak na ni položím naplněné papriky,přidám nové koření,bobkový list a zaleju vroucí vodou,přidám protlak a kečup.
Vařím asi půl hodiny.Pak vyzkouším papriky a pokud je maso hotové,vyndám je.Omáčku zahustím smetanou ve které je rozšlehaná hl.mouka.A povařím ještě 10 minut.Poté přecedím do druhého hrnce - kvůli koření,cibulce a případným hrudkám z mouky.
Potom vložím papriky zpět do omáčky.
Podávám s rýží pečenou v troubě či těstovinami.