Úvod > Recepty > Hlavní jídla / Pokrmy s masem > Španělský ptáček

Recept Španělský ptáček

Ingredience

3 plátky hovězího masa
špekáček nebo párek
vejce
sladkokyselá okurka
plnotučná hořčice
sůl pepř
cibule
mouka / dala jsem celozrnnou /
lák z okurek
trošku bujonu
tuk

Postup

Masíčko jsem si nechala nakrájet u řezníka, naklepala, osolila a opepřila... Plátky jsem potřela hořčicí, uvařená vajíčka nakrájela na čtvrtky, párky jsem rozkrájela, a okurky také na plátky. doprostřed plátku jsem položila vejce, okurku, vejce a kousek cibulky. Svinula jsem je a ovázala, aby nápln nevypadla.

Na tuku jsem orestovala cibulku a udělala dozlatova, vložila ptáčky a nechala je orestovat ze všech stran.

mezitím jsem ohřála vodu a přidala malinko bujonu a nechala jej rozvařit. Nalila jsem na ptáčky a nechala vařit. skoro k hotovým ptáčkům jsem přidala ještě pokrájené okurky a ještě jsem pár minut povařila. Ve finále jsem rozmíchala mouku s vodou a zahustila tím omáčku. Po pár minutách jsem podávala s rýží. Můžete podávat třeba s knedlíkem.

© 2007-2025 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk